Най-големият естествен поток от водороден газ, откриван някога, е намерен да се

...
Най-големият естествен поток от водороден газ, откриван някога, е намерен да се
Коментари Харесай

Новата ценна находка на Албания

Най-големият натурален поток от водороден газ, откриван в миналото, е намерен да се просмуква през воден басейн надълбоко в мина за хром в Албания. Отчитайки това в ново изследване, откривателите споделят, че находището може да проправи пътя за нови, по-чисти способи за хващане на водород за потребление като чисто гориво.

Водородният газ от дълго време е издирван като опция на изкопаемите горива, защото може да се изгаря, без да се отделят парникови газове. Досега обаче естествените водородни потоци са сложни за намиране и ресурсът нормално се създава от природен газ посредством развой, който употребява сила и отделя въглероден диоксид.

Освен това, макар обстоятелството, че е известно, че водородът играе основна роля в поддържането на живота надълбоко в земната кора, учените като цяло одобряват, че високата реактивност на газа не му разрешава да се натрупва в огромни подземни залежи.
 Снимка 656558

Всичко това стартира да се трансформира, когато запалителен газ е открит за първи път в мината Bulqizë в Албания през 1992 година Големи детонации през 2011 година, 2017 година и 2023 г. подхранват съмненията, че газът без аромат в действителност е водород и в този момент откривателите откриват, че мината може да седи на върха на разлом, който съдържа сред 5 000 и 50 000 метрични тона (5 511 до 55 115 тона) от скъпия запас.

Анализирайки газа, до момента в който клокочи през басейн в мината, създателите на проучването откриват, че той в действителност е 84% водород, дружно с по-малки количества метан и азот. Изчислявайки потока газ, те заключват, че басейнът отделя към 11 метрични тона (12.1 тона) водород на година, което е еквивалентно на 34 кг дневно.
 Албания, непозната, само че налична близка дестинация - с море, плаж, непокътната природа и уютни градчета
Защо си коства да изберем Албания за лятната си отмора

Близо, на ниска цена и красиво

Комбинирайки това с други потоци в сондаж и шахта в границите на същата мина, откривателите пресмятат, че общото количество водороден газ, преминаващ през мината, възлиза на към 200 метрични тона (220 тона) на година.

" Нашето изследване разкрива висок % на излъчвания на съвсем чист геоложки H2, което допуска капацитет за нов източник на първична сила за добиване ", пишат те в .
 Снимка 656557

Интригуващо е, че мината Bulqizë се намира в сектор от богата на желязо канара, позната като офиолит, за която е известно, че генерира водород, до момента в който реагира с водата и е обвързвана с други водородни потоци другаде по света. Следователно създателите на проучването спекулират, че други обилни естествени водородни залежи може да се крият под други офиолитови разкрития на други места.
 Кои са
Кои са " Малдивите на Европа "

И за какво да изберем това място за отмора тази година

" Ние разкриваме, че офиолитите, които са скали на мантията от океанската кора, запушени на континентите, освен съставляват ефикасни изходни скали, само че също по този начин имат капацитета да одобряват висококачествени, богати на H2 газови резервоари ", заключават учените.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР